Magyar falvak, települések > Borsod-Abaúj-Zemplén megyei települések > Magyarország - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Magyar falvak, települések > Borsod-Abaúj-Zemplén megyei települések > 6 weboldal. Kategória leírása: Borsod-Abaúj-Zemplén megye falvai, települései, önkormányzatok honlapjai.

magyarorszag.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Varbó
Varbó
http://www.varbo.hu/

Varbó Miskolctól kb. 25 km távolságra fekszik. A több mint 700 éves falunk lakói szorgalmas, tenni akaró, az új és a fejlõdés iránt nyitott, vendégszeretõ emberek.

www.varbo.hu
Hejőkeresztúr
Hejőkeresztúr
http://hejokeresztur.hu/

Hejőkeresztúr község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Muhi puszta délnyugati peremén, a Bükk hegynyúlványaitól néhány kilométernyire az Alföld rónaságán fekszik.

hejokeresztur.hu
Hejőbába
Hejőbába
http://www.hejobaba.hu/

Első okleveles említése 1234-ből való (az oklevelekben főleg Baba vagy Babil alakban fordul elő, egyes írások a baba, ószláv vénasszony szóból származtatják), és a települést a várföldeket megszálló, és ott letelepülő várjobbágyok birtokaként említi. Ekkor még Alsó- és Felsobábáról írnak. A két község, vagy községrész később épült össze, egyesült.

www.hejobaba.hu
Szuhakálló
Szuhakálló
http://www.szuhakallo.hu/

A 15. században vámszedõhelyként tartották számon, a Jolsvai-dinasztia kihalása után több család, köztük a Rédeyek és a Thornaiak is igényt tartottak rá. E századból származó emlékek Karlow, Karloy, Kallo -ként emlegetik, értékének kulcsa talán abban rejlett, hogy malma is volt a Sajón.(A falu neve talán a kallózó, ványoló vizimalomra vezethetõ vissza.)

www.szuhakallo.hu
Aggtelek
Aggtelek
http://www.utazzitthon.hu/aggtelek.html

A Európa egyik legnagyobb cseppkõbarlangja, az aggteleki Baradla-barlang - a Világörökség része - a tudósok véleménye szerint egyike a Föld legnagyszerûbb földrajzi jelenségeinek.

www.utazzitthon.hu
Baktakék
Baktakék
http://hu.wikipedia.org/wiki/Baktakék

Baktakék település Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól 40 kilométerre északkeletre.

hu.wikipedia.org
Oldal leírása
magyarorszag.wyw.hu: Magyarország katalógus. Magyar városok, látnivalók, falvak, települések, néprajz, népszokások, térkép, időjárás. Magyar nyelv, Magyarország megyéi, hegységek, megyeszékhelyek, közlekedés, Budapest.
Gyűjteményünkben 654 válogatott Magyarország témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 654 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 14798