Magyar falvak, települések > Nógrád megyei települések > Magyarország - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Magyar falvak, települések > Nógrád megyei települések > 9 weboldal. Kategória leírása: Nógrád megye falvai és települései. Önkormányzatok weblapjai, általános és közhasznú információk.

magyarorszag.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Tolmács
Tolmács
http://www.tolmacs.hu/

A Nyugat-Nógrádban lévő, Rétsággal szomszédos község neve besenyő eredetű. Jelentése magas udvari méltóságot betöltő személy, aki a törzsfejedelmek közé tartozik. A név eredete arra utal, hogy az egyik – Tolmács nevű – besenyő törzs tagjai lehettek a település őslakói.

www.tolmacs.hu
Bánk
Bánk
http://www.bank-falu.hu/

Bánk kis településként húzódik meg a Cserhát és a Börzsöny lábánál.

www.bank-falu.hu
Karancsalja
Karancsalja
http://www.karancsalja.hu/

Karancsalja 1641 lelkes község. Nógrád megye északkeleti részén fekszik, csupán öt kilométer távolságra a megyeszékhelytől – Salgótarjántól.

www.karancsalja.hu
Szirák
Szirák
http://www.szirak.hu/

Szirák az ország északi részének közepén, Nógrád megyének a délkeleti sarkában, a Bér patak völgyében, a Cserhát lábánál elterülő dombvidéken helyezkedik el.

www.szirak.hu
Acsád
Acsád
http://www.acsad.hu/

A Szombathelytől északkeletre elhelyezkedő Acsád nevét minden bizonnyal a honfoglaló Acsád vezérnek köszönheti.

www.acsad.hu
Alsópetény
Alsópetény
http://www.alsopeteny.hu/

Ha turista, vagy rokonlátogató vendég kérem ne siessen el a festői szépségű völgykatlanból mert az év tizenkét hónapjában megtalálhatja amit keres: a velünk élő történelmet, a rövid sétáktól a hosszú túrák lehetőségét, a horgász- és vadászparadicsomot, a gasztronómiai élvezeteket, természetgyógyászi szolgáltatásokat, csodálatos panorámát és ehhez tiszta levegőt!

www.alsopeteny.hu
Kálló
Kálló
http://www.kallo.hu/

A település legrégibb pecsétnyomatát 1701-ből ismerjük. Ez egy 1848-as iraton található, s latin nyelvű körirata a következő.

www.kallo.hu
Fácánkert
Fácánkert
http://www.facankert.hu/

E vidék ősidők óta lakott volt. Első felvirágzását a római korban élte, azonban a honfoglalás után sem szűnt meg az élet. A középkorban valószínűleg az Ostffy család birtokolta.

www.facankert.hu
Nőtincs
Nőtincs
http://hu.wikipedia.org/wiki/Nőtincs

Nőtincs (szlovákul: Netejč, németül: Nititsch) ezeréves múltra visszatekintő, festői szépségű község Nógrád megye délnyugati részén a rétsági kistérségben.

hu.wikipedia.org
Oldal leírása
magyarorszag.wyw.hu: Magyarország katalógus. Magyar városok, látnivalók, falvak, települések, néprajz, népszokások, térkép, időjárás. Magyar nyelv, Magyarország megyéi, hegységek, megyeszékhelyek, közlekedés, Budapest.
Gyűjteményünkben 654 válogatott Magyarország témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 654 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 14798