Magyar hegyek, hegységek > Magyarország - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Magyar hegyek, hegységek > 8 weboldal. Kategória leírása: Hazánkban lévő hegyek, hegységek bemutatása.

magyarorszag.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Bakony
Bakony
http://hu.wikipedia.org/wiki/Bakony

A Bakony (Bakonyerdő) mintegy 4000 négyzetkilométer kiterjedésű karsztos röghegység, a Dunántúli-középhegység legnyugatibb és legnagyobb tagja.

hu.wikipedia.org
Mátra
Mátra
http://www.matrahegy.hu/

Ezen a honlapon sok hasznos és érdekes információt szeretnénk e hegységről a látogató elé tárni

www.matrahegy.hu
Mecsek
Mecsek
http://fauna-mecsek.shp.hu/hpc/web.php?a=fauna-mecsek

A Mecsek hegység és a Baranyai-Hegyhát morfogenetikailag igen jellegzetes kistáj-csoportja a Dunántúli-dombságnak.

fauna-mecsek.shp.hu
A Bükk-hegység
A Bükk-hegység
http://www.mlbe.hu/evkonyv/bukkfejl.htm

A Bükk-hegység - jóllehet legmagasabb csúcsa nem éri el az 1000 métert - Magyarország legnagyobb átlagmagasságú hegysége. Nagy részét tengeri üledékes eredetű kőzetek építik fel (mészkő, agyagpala, homokkő). Ezek a legidősebb kőzetei a paleozoikum végén, a karbon és a perm folyamán ülepedtek sekélytengeri környezetben, melyek a hegység ÉNy-i peremén találhatók meg (szilvásváradi agyagpala, szentléleki homokkő, nagyvisnyói mészkő).

www.mlbe.hu
Zemplén–hegység
Zemplén–hegység
http://zempleniszallas.uw.hu/zempleni_latvanyossagok.html

A vulkánikus eredetű Zemplén–hegység könnyű sétákra és nehezebb túrákra egyaránt kedvező terep. A rétekkel, patakokkal szabdalt, növény- és állatritkaságokban gazdag erdőség télen-nyáron rendkívül jó kirándulóhely.

zempleniszallas.uw.hu
Budai hegység
Budai hegység
http://www.kislexikon.hu/budai_hegyseg.html

A magyar középhegység duna-jobbparti részében, a Pilis-hegység egyik kisebb csoportja, mely Pest-Pilis-Solt-Kiskun vmegyében Budapest, Vörösvár, Zsámbék és Budaörs közt terül el. E hegycsoport É.-felé a Vörösvári völgy a Nagy-Kevély és a Pilis csoportjától, D-en a Budáról Bicskére vezető u. n. Mészáros ut völgyelése a török-bálinti domboktól választja el; K.-en a Duna képezi határát, Ny-on az a tág hullámos sikság, mely Pilis-Csaba, Jenő Páty és Biától Ny. felé a dorogi hegyekig, Zsámbékig és Bicskéig elterül.

www.kislexikon.hu
Kőszegi hegység
Kőszegi hegység
http://www.kislexikon.hu/koszegi_hegyseg.html

A dunántuli Alpok egyik nagyobb csoportja, mely Vas vármegye ÉNy-i részében, Kőszegtől Ny-ra emelkedik. A hegység közvetlenül Kőszeg felett emelkedik s főgerince innen folyton emelkedve DNy-ra húzódik, majd Ény-ra kanyarodik s a Vágod melletti nyereg (502 méter) által a Borostyánkői hegységgel (l. o.) függ össze.

www.kislexikon.hu
Pilis (hegység)
Pilis (hegység)
http://hu.wikipedia.org/wiki/Pilis_hegység

A Pilis vagy Pilis hegység (gyakran hibásan: Pilis-hegység) röghegység a Duna jobb partján, Budapest és Esztergom között. A Dunántúli-középhegység legkeletibb tagja. Nem magas, de természeti szépségei miatt sokan felkeresik.

hu.wikipedia.org
Oldal leírása
magyarorszag.wyw.hu: Magyarország katalógus. Magyar városok, látnivalók, falvak, települések, néprajz, népszokások, térkép, időjárás. Magyar nyelv, Magyarország megyéi, hegységek, megyeszékhelyek, közlekedés, Budapest.
Gyűjteményünkben 654 válogatott Magyarország témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 654 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 14798