Hazánk nemzetiségei > Magyarország - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Hazánk nemzetiségei > 11 weboldal. Kategória leírása: Hazánk nemzetiségei, etnikumai, nemzetiségi kultúra.

magyarorszag.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Ruszinok
Ruszinok
http://hu.wikipedia.org/wiki/Ruszinok

A ruszinok (másként rutének, rusznyákok, rusznákok, kárpát-ukránok) ruszin nyelvű keleti szláv nép Kelet- és Közép-Európában.

hu.wikipedia.org
Roma nemzetiség
Roma nemzetiség
http://hu.wikipedia.org/wiki/Romák

A romák vagy cigányok különböző nyelvű és szokású, de hagyományos kultúrájukban a befogadó ország többi lakosától (a „nem-romáktól”) erősen eltérő, sok esetben szándékosan elhatárolódó népcsoportok összefoglaló elnevezése. Azonos etnikumnak eredetileg csak a nem-romák tartják őket, azonban a többségi társadalom kultúrájához igazodva újabban közülük is egyre többen kezdenek egységes népben, nemzetben gondolkodni.

hu.wikipedia.org
Magyarországi Németek
Magyarországi Németek
http://www.terrasoft.hu/kultura/schwaben/

Magyarország már több, mint egy évezred óta számos nép és népcsoport közös hazája. A németek különböző korszakokban más-más területről kisebb-nagyobb csoportokban vándoroltak be a Kárpát-medencébe, és szórványosan telepedtek le Magyarország területén. A német polgárok, munkások, parasztok építőmunkájukkal, történelmi közvetítő szerepükkel lényegesen hozzájárultak a közös hazához, Magyarországhoz.

www.terrasoft.hu
Szlovákok
Szlovákok
http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarországi_szlovákok

A magyarországi szlovákok egyrészt a történelmi Magyar Királyság területén, elsősorban a Felvidéken élő szlovákok, másrészt a mai Magyarország területén lakó szlovák nemzetiség megnevezése.

hu.wikipedia.org
Horvátok hetilapja
Horvátok hetilapja
http://www.croatica.hu/index.php?id=4

A magyarországi horvátok hetilapja immár hat évtizede megszakítás nélkül a horvát nyelv és írás "õrzõje".

www.croatica.hu
Bolgár nemzetiség
Bolgár nemzetiség
http://www.bolgarok.hu/index.php?id=20

Magyarországi Bolgárok Egyesületét (MBE) a Magyarországon élő bolgár kertészek alapították 1914-ben. 1914. július 27-én Lazar Ivanov kezdeményezésére egy 17 tagú szervezőbizottság elhatározza, hogy megalapítja a Magyarországi Bolgárok Egyesületét, és aláírásgyűjtést kezd tagok toborzására. 6 nap alatt 170-en jelentkeznek, és összesen 4345 arany-koronát adnak össze.

www.bolgarok.hu
Cigány nemzetiség
Cigány nemzetiség
http://www.hhrf.org/kisebbsegkutatas/kk_2003_02/cikk.php?id=747

A 2001. évi népszámlálásban 190 ezer ember vallotta magát cigány nemzetiségűnek.

www.hhrf.org
Szlovének
Szlovének
http://www.porabje.hu/

A Magyarországi Szlovének Szövetségének hivatalos honlapja.

www.porabje.hu
Ruszin
Ruszin
http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarországi_ruszinok

A magyarországi ruszinok vagy magyarországi rutének a történelmi Magyarország 13 nemzetiségének egyik keleti szláv nemzetisége volt. A mai Magyarországon ruszinok főleg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében élnek, leginkább Komlóskán és Múcsonyban, de megtalálhatjuk őket Budapesten, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is. Létszámuk a magukat ukránoknak vallókkal együtt kb. 6000 fő.

hu.wikipedia.org
Románok
Románok
http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarországi_románok

A magyarországi románok alatt napjainkban a mai Magyarország területén élő román nemzetiséget értjük. A történelem folyamán Magyarország állami határainak váltakozásával együtt más területek románsága is ide tartozott, így 1559 előtt, illetve 1867-1920 között a történelmi Erdély román lakossága is.

hu.wikipedia.org
Lengyelek
Lengyelek
http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarországi_lengyelek

A lengyel-magyar kapcsolatok igen nagy múltra tekintenek vissza, hiszen a magyar Királyság és a Lengyel Királyság évszázadokon át közvetlen szomszédok voltak. Nagy Lajos király mindkét ország uralkodója volt, de később is gyakran lengyel származású királyok uralkodtak Magyarországon (Jagellók), vagy éppen magyart koronáztak lengyel királlyá (Báthory István)

hu.wikipedia.org
Oldal leírása
magyarorszag.wyw.hu: Magyarország katalógus. Magyar városok, látnivalók, falvak, települések, néprajz, népszokások, térkép, időjárás. Magyar nyelv, Magyarország megyéi, hegységek, megyeszékhelyek, közlekedés, Budapest.
Gyűjteményünkben 654 válogatott Magyarország témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 654 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 14798