Talált weboldalak ebben a kategóriában: Borsod-Abaúj-Zemplén megye városai, 11 weboldal.
Kategória leírása: Borsod-Abaúj-Zemplén megye városainak bemutatása. Ózd, Szerencs, Sajószentpéter, Szikszó, Kazincbarcika ...

magyarorszag.wyw.hu Rendezés: PageRank | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint


Hirdetés
Szikszó
Szikszó
http://www.szikszo.hu/

Noha a város első írásos említése csak a XIII.-XIV. század fordulójának időszakából származik, a régészeti kutatások kimutatták, hogy Szikszó és vidéke már nagyon korán benépesedett.

www.szikszo.hu
Szerencs
Szerencs
http://www.szerencs.hu/

Szerencs a Nagyalföld és az Eperjes-Tokaji-hegylánc találkozásánál fekszik. A helységtől északra-északnyugatra húzódó hegyeket, amelyeken évszázadok óta a környékbeliek szőlőt termesztenek, a Szerencs-patak völgye elválasztja a Zempléni-hegység tömbjétől.

www.szerencs.hu
Kazincbarcika
Kazincbarcika
http://www.kazincbarcika.hu/

Kazincbarcika utcái, parkjai épületei szelíden simulnak a Sajó- völgyi dombvidék lankái közé, a Bükk hegység és a Sajó folyó találkozásánál. Kazincbarcika születése egészen a honfoglalásig nyúlik vissza, az itt talált régészeti leletek és tárgyi emlékek alapján.

www.kazincbarcika.hu
Tiszaújváros
Tiszaújváros
http://www.tiszaujvaros.hu/

Ott, ahol a Sajó a Tiszába siet, őseink jónak találták a helyet arra, hogy a XIII. században letelepedjenek. Ezt bizonyítja, hogy az egykori Tiszaszederkény falut 1268-ban említi először oklevél Szederkyn néven. Az ősi települést az időjárás és a történelem viharai egyaránt megtépázták. A török hódoltság alatt elnéptelenedett.

www.tiszaujvaros.hu
Ózd
Ózd
http://www.ozd.hu/

Már több mint 700 éve létezik a Magyarország északkeleti részén, az északi-középhegységhez tartozó gömöri-hevesi dombság völgyeiben kiépített település - de a mai, önálló falvak összekapcsolódásából kialakult Ózdról alig fél évszázada beszélhetünk.

www.ozd.hu
Sátoraljaújhely
Sátoraljaújhely
http://www.satoraljaujhely.hu/

A Zempléni-hegység és Hegyalja legnépesebb városa a Ronyva-patak partján alakult ki. Neve: Sátoraljaújhely mint többszöri összetétel a település fekvését és történelmi létrejöttét, szerepét sűríti egy szóba. A város nyugati határában emelkedő hegyek formája adta a helynév első elemét, a második a helyhez való viszonyát, viszonyítását szolgálja, a harmadik és a negyedik tag az újratelepülés emlékét őrzi.

www.satoraljaujhely.hu
Tokaj
Tokaj
http://www.tokaj.hu/

A táj különleges geopotenciálja abból adódik, hogy az érintkező tájak genetikailag és gazdaságilag nagyon különbözőek. A tökéletes síkságnak minősülő Alföld és az Északi-Középhegységhez tartozó vulkanikus eredetű Zempléni-hegység (Eperjes-Tokaji-hegység) találkozik itt. Maga a Tokaji-hegy (Kopasz-hegy) az Eperjes-Tokaji hegyláncnak az Alföldre mélyen előreugró, izoláltan álló vulkáni kúpja. 514 méter magas, meredeken emelkedik ki a 100 méter körüli tengerszint feletti magasságú csatlakozó síksági kistájakból (Bodrogköz, Taktaköz, Nyírség).

www.tokaj.hu
Mezőkövesd
Mezőkövesd
http://www.mezokovesd.hu/

Mezőkövesd a Bükk-hegység déli lábánál, az Alföld és az Északi Közép-hegység találkozásánál terül el. Itt halad el az M3 autópálya, a 3-as számú országos főút és a Budapest-Miskolc-Kassa vasúti fővonal. A Mátra-Bükk kiemelt üdülőkörzetéhez tartozik.

www.mezokovesd.hu
Encs
Encs
http://www.encs.hu/

Encs Észak-Magyarországon a Hernád folyó völgyében Miskolctól 40 kilométerre, a Miskolc-Kassai nemzetközi főút felezési pontján Abaúj közepében helyezkedik el. A térség kulturális központja.

www.encs.hu
Sajószentpéter
Sajószentpéter
http://www.sajoszentpeter.hu/

Sajószentpéter egy 14.000 lakosú város a Sajó-völgyben Miskolc és Kazincbarcika között a Bükk-hegység észak-keleti lábainál.

www.sajoszentpeter.hu
Edelény
Edelény
http://www.edeleny.hu/

Edelény város hivatalos weboldala. Hírek, programok,városháza.

www.edeleny.hu

Hirdetés


Aktív linkek: 648 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 14079