Magyar városok > Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városok > Magyarország - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Magyar városok > Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városok > 11 weboldal. Kategória leírása: Borsod-Abaúj-Zemplén megye városainak bemutatása. Ózd, Szerencs, Sajószentpéter, Szikszó, Kazincbarcika ...

magyarorszag.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szikszó
Szikszó
http://www.szikszo.hu/

Noha a város első írásos említése csak a XIII.-XIV. század fordulójának időszakából származik, a régészeti kutatások kimutatták, hogy Szikszó és vidéke már nagyon korán benépesedett.

www.szikszo.hu
Szerencs
Szerencs
http://www.szerencs.hu/

Szerencs a Nagyalföld és az Eperjes-Tokaji-hegylánc találkozásánál fekszik. A helységtől északra-északnyugatra húzódó hegyeket, amelyeken évszázadok óta a környékbeliek szőlőt termesztenek, a Szerencs-patak völgye elválasztja a Zempléni-hegység tömbjétől.

www.szerencs.hu
Kazincbarcika
Kazincbarcika
http://www.kazincbarcika.hu/

Kazincbarcika utcái, parkjai épületei szelíden simulnak a Sajó- völgyi dombvidék lankái közé, a Bükk hegység és a Sajó folyó találkozásánál. Kazincbarcika születése egészen a honfoglalásig nyúlik vissza, az itt talált régészeti leletek és tárgyi emlékek alapján.

www.kazincbarcika.hu
Tiszaújváros
Tiszaújváros
http://www.tiszaujvaros.hu/

Ott, ahol a Sajó a Tiszába siet, őseink jónak találták a helyet arra, hogy a XIII. században letelepedjenek. Ezt bizonyítja, hogy az egykori Tiszaszederkény falut 1268-ban említi először oklevél Szederkyn néven. Az ősi települést az időjárás és a történelem viharai egyaránt megtépázták. A török hódoltság alatt elnéptelenedett.

www.tiszaujvaros.hu
Ózd
Ózd
http://www.ozd.hu/

Már több mint 700 éve létezik a Magyarország északkeleti részén, az északi-középhegységhez tartozó gömöri-hevesi dombság völgyeiben kiépített település - de a mai, önálló falvak összekapcsolódásából kialakult Ózdról alig fél évszázada beszélhetünk.

www.ozd.hu
Sátoraljaújhely
Sátoraljaújhely
http://www.satoraljaujhely.hu/

A Zempléni-hegység és Hegyalja legnépesebb városa a Ronyva-patak partján alakult ki. Neve: Sátoraljaújhely mint többszöri összetétel a település fekvését és történelmi létrejöttét, szerepét sűríti egy szóba. A város nyugati határában emelkedő hegyek formája adta a helynév első elemét, a második a helyhez való viszonyát, viszonyítását szolgálja, a harmadik és a negyedik tag az újratelepülés emlékét őrzi.

www.satoraljaujhely.hu
Tokaj
Tokaj
http://www.tokaj.hu/

A táj különleges geopotenciálja abból adódik, hogy az érintkező tájak genetikailag és gazdaságilag nagyon különbözőek. A tökéletes síkságnak minősülő Alföld és az Északi-Középhegységhez tartozó vulkanikus eredetű Zempléni-hegység (Eperjes-Tokaji-hegység) találkozik itt. Maga a Tokaji-hegy (Kopasz-hegy) az Eperjes-Tokaji hegyláncnak az Alföldre mélyen előreugró, izoláltan álló vulkáni kúpja. 514 méter magas, meredeken emelkedik ki a 100 méter körüli tengerszint feletti magasságú csatlakozó síksági kistájakból (Bodrogköz, Taktaköz, Nyírség).

www.tokaj.hu
Mezőkövesd
Mezőkövesd
http://www.mezokovesd.hu/

Mezőkövesd a Bükk-hegység déli lábánál, az Alföld és az Északi Közép-hegység találkozásánál terül el. Itt halad el az M3 autópálya, a 3-as számú országos főút és a Budapest-Miskolc-Kassa vasúti fővonal. A Mátra-Bükk kiemelt üdülőkörzetéhez tartozik.

www.mezokovesd.hu
Encs
Encs
http://www.encs.hu/

Encs Észak-Magyarországon a Hernád folyó völgyében Miskolctól 40 kilométerre, a Miskolc-Kassai nemzetközi főút felezési pontján Abaúj közepében helyezkedik el. A térség kulturális központja.

www.encs.hu
Sajószentpéter
Sajószentpéter
http://www.sajoszentpeter.hu/

Sajószentpéter egy 14.000 lakosú város a Sajó-völgyben Miskolc és Kazincbarcika között a Bükk-hegység észak-keleti lábainál.

www.sajoszentpeter.hu
Edelény
Edelény
http://www.edeleny.hu/

Edelény város hivatalos weboldala. Hírek, programok,városháza.

www.edeleny.hu
Oldal leírása
magyarorszag.wyw.hu: Magyarország katalógus. Magyar városok, látnivalók, falvak, települések, néprajz, népszokások, térkép, időjárás. Magyar nyelv, Magyarország megyéi, hegységek, megyeszékhelyek, közlekedés, Budapest.
Gyűjteményünkben 654 válogatott Magyarország témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 654 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 14798