Magyar városok > Jász-Nagykun-Szolnok megyei városok > Magyarország - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Magyar városok > Jász-Nagykun-Szolnok megyei városok > 7 weboldal. Kategória leírása: Jász-Nagykun-Szolnok megye városai. Önkormányzatok honlapjai, adatok, információk.

magyarorszag.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Jászberény
Jászberény
http://www.jaszbereny.hu/

A Tiszától nyugatra, a Zagyva és a Tarna folyók, valamint az Ágó patak által körülzárt ligetes alföldi táj a Jászság. Ide telepedett le a XIII. században a kunokkal együtt Magyarországra érkező alán eredetű jász nép, akik mind nyelvükben, mind pedig életmódjukban jelentősen különböztek az ország magyar lakosaitól.

www.jaszbereny.hu
Jászapáti
Jászapáti
http://www.jaszapati.hu/

Jászapáti földrajzi adottságai, valamint történelmi, kulturális öröksége a jászsági településekkel együtt nagymértékben különböző helyzetet teremtenek a többi kistérségi településektől.

www.jaszapati.hu
Kunszentmárton
Kunszentmárton
http://www.kunszentmarton.hu/

A Hármas-Körös alsó folyásának bal partján elterülõ Kunszentmárton város: középkori eredetû település.

www.kunszentmarton.hu
Martfű
Martfű
http://www.martfu.hu/

Gyorsan fejlődő városunk nem rendelkezik nagy múlttal. Az itt élő emberek a jelenre büszkék. A stabil, fejlett infrastruktúra, a kiemelkedően jó közbiztonság, a virágos, parkos Tisza parti környezet kellemes életteret jelent az itt élőknek. A gyárak és a vállalkozások munkalehetőséget biztosítanak a boldogulni vágyóknak.

www.martfu.hu
Újszász
Újszász
http://www.ujszasz.hu/

A vasútépítéskor, illetve lakóházak építésekor előkerült leletek azt bizonyítják, hogy itt a római korban (i.sz. 1-5. század) létezett egy szarmata település. Ennek a közép-ázsiai népnek első nyomaira 1899-ben leltek a vasútállomás mellett, ahol több sír került elő. Újszász határában, az Újszász-Nagykáta vasútvonal építésekor 21 db római kori pénzt találtak, de ezek a II. világháború során eltűntek. 1986-ban, pedig alapozási munkák során (i.sz. 3-4. századi) kerámiaedények maradványaira bukkantak a település belterületén. A Nemzeti Múzeumban őriznek egy XI. sz.-ból származó arany feszület-korpuszt, amelynek lelőhelyeként Újszász van feltüntetve.

www.ujszasz.hu
Jászfényszaru
Jászfényszaru
http://www.jaszfenyszaru.hu/

Jászfényszaru a jászsági kistérségben, Jász-Nagykun-Szolnok megye Észak-nyugati részén az Észak-alföldi régióban helyezkedik el. 3 régió találkozik itt: a Központi, az Észak-Magyarországi és az Észak-alföldi régió.

www.jaszfenyszaru.hu
Kunhegyes
Kunhegyes
http://www.kunhegyes.hu/

Csendes, de aktív pihenés vidéken a Tisza-tavi régióban Kunhegyes 8800 fős település a Nagykunság Észek-keleti peremén fekszik, közel a Tiszához, távol a nagyvárosok és forgalmas utak zajától. Megközelíthető Budapest-Debrecen 4.sz. főút fegyverneki leágazásától a 34-es úton (16 km-.) valamint az M3 úton Füzesabony majd a 34-es főút Tiszafüred-Kunhegyes útvonalon. Földjeit hullámzó búzamezők, kukoricatáblák tarkítják. A napraforgó sárga színpompájú sokasága között emelkednek ki őseink elfelejtett üzenetét sugalló titokzatos kunhalmok.

www.kunhegyes.hu
Oldal leírása
magyarorszag.wyw.hu: Magyarország katalógus. Magyar városok, látnivalók, falvak, települések, néprajz, népszokások, térkép, időjárás. Magyar nyelv, Magyarország megyéi, hegységek, megyeszékhelyek, közlekedés, Budapest.
Gyűjteményünkben 654 válogatott Magyarország témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 654 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 14790