Magyarország élővilága > Állatok > Magyarország - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Magyarország élővilága > Állatok > 5 weboldal. Kategória leírása: Magyarországon őshonos állatfajok ismertetése.
Szponzorált linkek
Halak
http://www.terra.hu/halak/

A halak szerepe a vizekben · Alaktan, anatómia, élettan · Fajleírások, keresés · Ajánlott irodalom · Halak a weben. Naphal ...

Halak
Régi magyar háziállatokról
http://www.agroinform.com/konyv.php?act=showItem&id=94

Az embert körülvevő számos dolognak megvan a maga történelme, olyasmiknek is, amiket a történelemkönyvek nem említenek. Sajátos történelmük van őshonos háziállatainknak, kenyeret adó növényeinknek, gyümölcsöt adó fáinknak is.

Régi magyar háziállatokról
Az emlősök
http://mek.oszk.hu/02100/02185/html/151.html

A világon élő mintegy 4600 emlős állatfajból Magyarország mai területén 88 faj fordul elő. Könyvek, határozók is viszonylag gyakrabban foglalkoznak velük, itt csak az előző száz évben bekövetkezett változást tükröző két művet emeljük ki. Az egyik Éhik Gyula és Dudich Endre A magyarországi emlősök és azok külső rovarélősködőinek határozó táblái (1924) c. műve, amely nemcsak az emlősök, hanem a szorosan hozzájuk kötődő parazita rovarok (legyek, vérszívó tetvek stb.) azonosítását is célul tűzte ki.

Az emlősök
A rovarok
http://mek.niif.hu/02100/02185/html/148.html

Az ízeltlábúak legjelentősebb osztálya mind fajszám, mind változatosság tekintetében kétséget kizáróan a rovarok (Insecta). A hazánkban élő, 35 000-re becsült faj 29 rendbe sorolható, melyek közül a lepkék, a bogarak, a kétszárnyúak (legyek) és a hártyásszárnyúak a legfajgazdagabbak (ezek adják a teljes fajszám több mint 98%-át). A rovarokra általánosan jellemző, hogy szelvényezett testük három tájra tagolódik: a fejre, a torra (amely a végtagokat viseli) és a potrohra. Három pár lábuk az összes többi ízeltlábútól megkülönbözteti őket. Az alábbiakban rendenként mindössze néhány jellegzetes képviselőjüket mutatjuk be.

A rovarok
Az állatvilág kutatása
http://vmek.oszk.hu/02100/02185/html/146.html

A magyar állatvilág kutatása azonban A Magyar Birodalom állatvilága megírásával nem fejeződött be. Bár megjelenésekor úgy gondolták, hogy ebben a műben Magyarország állatvilágának mintegy 90%-át leírták, az azóta folyt intenzív feltárásoknak köszönhetően ma már tudjuk, hogy ez az arány jóval alacsonyabb volt.

Az állatvilág kutatása
Hirdetések
Oldal leírása
magyarorszag.wyw.hu: Magyarország katalógus. Magyar városok, látnivalók, falvak, települések, néprajz, népszokások, térkép, időjárás. Magyar nyelv, Magyarország megyéi, hegységek, megyeszékhelyek, közlekedés, Budapest.
Gyűjteményünkben 655 válogatott Magyarország témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 655 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 14984