Talált weboldalak ebben a kategóriában: Hungarikumok > 25 weboldal. Kategória leírása: Magyarországra jellemző termékek, egyéb speciális hungarikumok listája.
Magyar Gulyáshttp://www.magyargulyas.hu/ A gulyás az Alföld egyik legjellegzetesebb eledele. Mikszáth Kálmán írta több, mint 110 évvel ezelőtt: „Nem szabad tehát a magyar konyhát pusztulni hagyni!” Mai felgyorsult világunkban, ahol egyre inkább terjed az uniformizálódás, fokozottan szükség van önmagát, önmaga kultúráját vállaló és megőrző Magyarországra. Egy nép kultúrájának szerves része a gasztronómia. Táplálkozás-kultúránkat megőrizve tudunk egyediek és gazdag hagyományokkal rendelkező nemzet lenni az Európai Unióban. Kecskeméti barackpálinkahttp://www.palinkafesztival.hu/hungarikum.html E főzet a miénk, magyaroké. Úgy nemzeti sajátosságunk, mint a Tokaji Aszú, a pirospaprika vagy a Téliszalámi. Tiszteljük meg magunkat, környezetünket s e kincset azzal, hogy fogyasztását soha nem visszük túlzásba. Hiszen az a bizonyos négy centiliter, amely egy felnőtt embernek naponta ajánlott, étvágygerjesztőnek épp úgy megteszi, mint a téli hideg vagy a nyári meleg ellen... Rubik Kockahttp://www.rubikkocka.hu/ Rubik Kocka Rajongói Klub rajongók oldala. A Rubik Kocka Rubik Ernő találmánya. Kalocsai fűszerpaprikahttp://www.kalocsa.hu/index.php?topic_id=668 A Paprika 1494 ÉVÉBEN őshazájából, Közép-Amerikából Colombus orvosa révén került át Európába, majd néhány évtized után megjelent Magyarországon is. Egyik régi elnevezése („török-bors”) arra utal, hogy a törökök révén került Kalocsa és Szeged környékére. Először csak mint dísz-, később gyógynövény, majd végül a legjellegzetesebb magyar fűszer lett. Halasi Csipkehttp://www.halasicsipke.hu/ A halasi csipke első megjelenése óta, 1902-től nagyon fontos részét képezi a magyar népművészetnek és azon kevés csipkeműhely közé tartozik, ... Csabai kolbászhttp://www.vendegvaro.hu/gen?genid=48783 Egyedi ízű, természetes bélbe töltött, füstöléssel és szárítással tartósított kolbászféleség. Íze jellemzően paprikás, fűszeres. Mézeskalácshttp://www.mezeskalacs.hu/ A Petrits család 1825 óta készít mézeskalácsokat, gyertyákat, cukorkákat, süteményeket. A tradíció az évszázadok során apáról fiúra szállt. Jelenleg az ötödik és a hatodik generáció készíti a mézeskalácsokat. Termékeink készítésénél elsődleges szempont a hagyományok tisztelete, a (magyar származású) természetes anyagok felhasználása és a kézi munka. Téliszalámihttp://www.hazipatika.com/articles/Teliszalami_telen-nyaron?aid=20080623155725 A téliszalámi igazi hungarikum, amely több mint egy évszázadon át húzódó történelmével és töretlen minőségével vívta ki ezt az elismerést. A szaloncukorhttp://www.lelegzet.hu/archivum/1997/12/0973.hpp A régi időkben a bolti szaloncukorhoz csak a jómódú polgárság jutott hozzá, de ükmamáink, nagymamáink nagyon ügyesen maguk is el tudták készíteni a szaloncukrot. Ezt a hagyományt mi is feleleveníthetjük, így nem csupán olcsó és adalékanyag-mentes édességhez jutunk, hanem a család is jól szórakozik közben, különösen ahol gyerekek vannak. Erdélyi kopóhttp://www.kutya-tar.hu/fajtak/erdelyi-kopo Az erdélyi kopó a legősibb magyar kutyafajták közé tartozik. Bronzpulykahttp://www.agr.unideb.hu/animaldb/baromfi/pulyka/f2.htm A Bronzpulyka az 1960-as évekig Magyarországon elterjedt pulykafajta volt. Pulihttp://www.kutya-tar.hu/fajtak/puli Ősi magyar pásztorkutya. Modern típusa a századforduló körül formálódott ki. Szegedi fűszerpaprika-őrleményhttp://www.osztalykirandulasok.hu/ugyfel.php?CID=5711 A szegedi paprika (szegedi fűszerpaprika-őrlemény) a kedvező adottságokkal rendelkező szegedi tájkörzetben hagyományos módon megtermelt fűszerpaprika növény tövön beérett, utóérlelt, majd megszárított termésének megőrlésével készül. Óvári sajthttp://www.ovartej.hu/index.php?menu=4&almenu=2&sajt=1 Az Óvári sajt (a Trappistához hasonlóan) az egyik legismertebb hazai sajtféleség. Nevét Mosonmagyaróvárról kapta, ahol a múlt század elején a hazai szarvasmarha-tenyésztés és tejgazdaság úttörője, Ujhelyi Imre kezdeményezésére dolgozták ki készítési módját. A sajt metszési lapján sűrű, szabálytalan lyukak láthatók, külföldön az ehhez hasonló szabálytalan lyukú sajtokat Tilsiti gyűjtőnéven ismerik. Szatmári szilvapálinkahttp://www.boraszportalok.hu/index.php?id=561&p=cikk A Szatmárba tévedő vendégeket szívesen megkínálják egy kis "hazaival", nemritkán tíz-tizenöt éves Szatmári szilvapálinkával.
|
| Oldal leírása magyarorszag.wyw.hu: Magyarország katalógus. Magyar városok, látnivalók, falvak, települések, néprajz, népszokások, térkép, időjárás. Magyar nyelv, Magyarország megyéi, hegységek, megyeszékhelyek, közlekedés, Budapest. Gyűjteményünkben 655 válogatott Magyarország témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz! Hirdetések
Közösség |