Hungarikumok > Magyarország - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Hungarikumok > 25 weboldal. Kategória leírása: Magyarországra jellemző termékek, egyéb speciális hungarikumok listája.
Szponzorált linkek
Magyar Gulyás
http://www.magyargulyas.hu/

A gulyás az Alföld egyik legjellegzetesebb eledele. Mikszáth Kálmán írta több, mint 110 évvel ezelőtt: „Nem szabad tehát a magyar konyhát pusztulni hagyni!” Mai felgyorsult világunkban, ahol egyre inkább terjed az uniformizálódás, fokozottan szükség van önmagát, önmaga kultúráját vállaló és megőrző Magyarországra. Egy nép kultúrájának szerves része a gasztronómia. Táplálkozás-kultúránkat megőrizve tudunk egyediek és gazdag hagyományokkal rendelkező nemzet lenni az Európai Unióban.

Magyar Gulyás
Kecskeméti barackpálinka
http://www.palinkafesztival.hu/hungarikum.html

E főzet a miénk, magyaroké. Úgy nemzeti sajátosságunk, mint a Tokaji Aszú, a pirospaprika vagy a Téliszalámi. Tiszteljük meg magunkat, környezetünket s e kincset azzal, hogy fogyasztását soha nem visszük túlzásba. Hiszen az a bizonyos négy centiliter, amely egy felnőtt embernek naponta ajánlott, étvágygerjesztőnek épp úgy megteszi, mint a téli hideg vagy a nyári meleg ellen...

Kecskeméti barackpálinka
Rubik Kocka
http://www.rubikkocka.hu/

Rubik Kocka Rajongói Klub rajongók oldala. A Rubik Kocka Rubik Ernő találmánya.

Rubik Kocka
Kalocsai fűszerpaprika
http://www.kalocsa.hu/index.php?topic_id=668

A Paprika 1494 ÉVÉBEN őshazájából, Közép-Amerikából Colombus orvosa révén került át Európába, majd néhány évtized után megjelent Magyarországon is. Egyik régi elnevezése („török-bors”) arra utal, hogy a törökök révén került Kalocsa és Szeged környékére. Először csak mint dísz-, később gyógynövény, majd végül a legjellegzetesebb magyar fűszer lett.

Kalocsai fűszerpaprika
Halasi Csipke
http://www.halasicsipke.hu/

A halasi csipke első megjelenése óta, 1902-től nagyon fontos részét képezi a magyar népművészetnek és azon kevés csipkeműhely közé tartozik, ...

Halasi Csipke
Csabai kolbász
http://www.vendegvaro.hu/gen?genid=48783

Egyedi ízű, természetes bélbe töltött, füstöléssel és szárítással tartósított kolbászféleség. Íze jellemzően paprikás, fűszeres.

Csabai kolbász
Mézeskalács
http://www.mezeskalacs.hu/

A Petrits család 1825 óta készít mézeskalácsokat, gyertyákat, cukorkákat, süteményeket. A tradíció az évszázadok során apáról fiúra szállt. Jelenleg az ötödik és a hatodik generáció készíti a mézeskalácsokat. Termékeink készítésénél elsődleges szempont a hagyományok tisztelete, a (magyar származású) természetes anyagok felhasználása és a kézi munka.

Mézeskalács
Téliszalámi
http://www.hazipatika.com/articles/Teliszalami_telen-nyaron?aid=20080623155725

A téliszalámi igazi hungarikum, amely több mint egy évszázadon át húzódó történelmével és töretlen minőségével vívta ki ezt az elismerést.

Téliszalámi
A szaloncukor
http://www.lelegzet.hu/archivum/1997/12/0973.hpp

A régi időkben a bolti szaloncukorhoz csak a jómódú polgárság jutott hozzá, de ükmamáink, nagymamáink nagyon ügyesen maguk is el tudták készíteni a szaloncukrot. Ezt a hagyományt mi is feleleveníthetjük, így nem csupán olcsó és adalékanyag-mentes édességhez jutunk, hanem a család is jól szórakozik közben, különösen ahol gyerekek vannak.

A szaloncukor
Erdélyi kopó
http://www.kutya-tar.hu/fajtak/erdelyi-kopo

Az erdélyi kopó a legősibb magyar kutyafajták közé tartozik.

Erdélyi kopó
Bronzpulyka
http://www.agr.unideb.hu/animaldb/baromfi/pulyka/f2.htm

A Bronzpulyka az 1960-as évekig Magyarországon elterjedt pulykafajta volt.

Bronzpulyka
Puli
http://www.kutya-tar.hu/fajtak/puli

Ősi magyar pásztorkutya. Modern típusa a századforduló körül formálódott ki.

Puli
Szegedi fűszerpaprika-őrlemény
http://www.osztalykirandulasok.hu/ugyfel.php?CID=5711

A szegedi paprika (szegedi fűszerpaprika-őrlemény) a kedvező adottságokkal rendelkező szegedi tájkörzetben hagyományos módon megtermelt fűszerpaprika növény tövön beérett, utóérlelt, majd megszárított termésének megőrlésével készül.

Szegedi fűszerpaprika-őrlemény
Óvári sajt
http://www.ovartej.hu/index.php?menu=4&almenu=2&sajt=1

Az Óvári sajt (a Trappistához hasonlóan) az egyik legismertebb hazai sajtféleség. Nevét Mosonmagyaróvárról kapta, ahol a múlt század elején a hazai szarvasmarha-tenyésztés és tejgazdaság úttörője, Ujhelyi Imre kezdeményezésére dolgozták ki készítési módját. A sajt metszési lapján sűrű, szabálytalan lyukak láthatók, külföldön az ehhez hasonló szabálytalan lyukú sajtokat Tilsiti gyűjtőnéven ismerik.

Óvári sajt
Szatmári szilvapálinka
http://www.boraszportalok.hu/index.php?id=561&p=cikk

A Szatmárba tévedő vendégeket szívesen megkínálják egy kis "hazaival", nemritkán tíz-tizenöt éves Szatmári szilvapálinkával.

Szatmári szilvapálinka
Hirdetések
Előző lap [1] 2 Következő lap
Oldal leírása
magyarorszag.wyw.hu: Magyarország katalógus. Magyar városok, látnivalók, falvak, települések, néprajz, népszokások, térkép, időjárás. Magyar nyelv, Magyarország megyéi, hegységek, megyeszékhelyek, közlekedés, Budapest.
Gyűjteményünkben 655 válogatott Magyarország témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 655 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 14984