Magyarország látnivalói > Magyarország - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Magyarország látnivalói > 29 weboldal. Kategória leírása: A kategóriában Magyarország nevezetességeit soroljuk fel.
Szponzorált linkek
Zeneakadémia
http://www.lfze.hu/hp/nyitolap/index.html

Információk a Zeneakadémia tanszékeiről, az egyetemen folyó alap-, diplomás- és doktori képzésekről, felvételi tájékozató ...

Zeneakadémia
Szoborpark Múzeum
http://www.szoborpark.hu/

A parkban 42 nagyméretű, egykori köztéri szobor látható az 1945-1989 közötti kommunista politikai rendszer időszakából.

Szoborpark Múzeum
Citadella
http://www.citadella.hu/

Budapest legszebb pontján, a Gellérthegy tetején található a Citadella, amelyet az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc leverése után 1854-ben emelt a Habsburg uralkodóház.

Citadella
Mátyás-templom
http://www.matyas-templom.hu/

Plébániánk az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye része. Főpásztorunk Dr. Erdő Péter prímás érsek. Kis egyházközség vagyunk (kb. 1500 fő), de a Várban lakókon kívül sokan kötődnek templomunkhoz az egész fővárosból. Mivel kis közösségünk a magyarság nemzeti szentélyének gazdája, életünket négy lelkipásztor szolgálja.

Mátyás-templom
Budapesti Vidámpark
http://www.vidampark.hu/

A mai Vidám Park története 1950 tavaszáig nyúlik vissza, amikor is hatalmas átalakulás kezdődött, és új nevét is ekkor kapta a Budapesti Vidám Park.

Budapesti Vidámpark
Szent István Bazilika
http://www.basilica.hu/

A budapesti Szent István Bazilika hazánk egyik legszebb, legjelentősebb egyházi és idegenforgalmi nevezetessége. Ennek oka egyrészt a névadó szent királyt, az ország államalapítóját megillető tisztelet, a történelmi múlt, másrészt maga az épület műemléki és művészeti értéke.

Szent István Bazilika
Mindszenty Emlékhely
http://www.keresztenymuzeum.hu/page.php?id=24

A Mindszenty Emlékhely a Várhegyen található a Bazilika főbejáratától jobbra (északi oldal).

Mindszenty Emlékhely
Szent István tér
http://www.szeki.hu/turista/kalauz/magyar/tuka0102.htm

Épült: 1900-1901-ben, neoreneszánsz stílusban, Schikedanz Albert és Herzog Fülöp műépítészek tervei szerint.

Szent István tér
Avas
http://hu.wikipedia.org/wiki/Avas

Az Avas egy vulkáni eredetű, 234 méter magas domb Miskolc közepén; egyben a városrész neve is. A tetején TV-torony áll, ami a város korábbi jelképe, kilátóként, eszpresszóként is üzemel.

Avas
Bagyinszki Zoltán fotográfus
http://www.bagyinszki.eu/

Népszerű de igényes ismeretterjesztés. A magyar kultúra benne kiemelten a magyar építőművészet bemutatása. (folyamatos frissítés!) Építőművészet, esztétikum, történelem, szórakozás, könyvek, fotós kirándulások. Városom Gyula a Magyar Kultúra Városa, a Hild- díjas város, a Legvirágosabb Magyar település szépségeit, architektúráját, hangulatát bemutatni a világnak. A történelmi- 1000 éves Magyarország településeinek bemutatása, fontosabb műemlékeink, építészeti értékeink, tájaink propagandája ugyan innen. Kiemelten fókuszálva a kastélyépítészet szépségeire a képek által.

Bagyinszki Zoltán fotográfus
Gül Baba Türbe és rózsakert
http://www.museum.hu/museum/index_hu.php?ID=27

A Rózsadomb keleti lejtőjén Gül Baba türbéje emlékeztet arra az időre, amikor Magyarország jelentős része török uralom alatt állott. I. Szulejmán szultán - Szapolyai János király halálát (1540) követően - 1541. kora tavaszán döntött arról, hogy elfoglalja Buda várát, hogy az ne kerüljön a másik magyar király, I. Habsburg Ferdinánd csapatai kezére.

Gül Baba Türbe és rózsakert
A Dohány utcai zsinagóga
http://www.zsido.hu/synagogue/dohany.htm

A templom nemcsak Budapest egyik nagyszerű látványossága, de mindig is a nagy hagyománnyal rendelkező magyar zsidóság jelképe volt. Mintha a mesés Kelet egy darabja tárulna szemünk elé a közép-európai főváros szívében. Manapság, amikor a közel nyolcvanezer lelket számláló budapesti zsidó közösség hagyományos istentiszteletein felül hangversenyeket is rendeznek ősi falai között, a művészet iránti tisztelet egészíti ki a vallásos hódolatot.

A Dohány utcai zsinagóga
Pálvölgyi-cseppkőbarlang
http://www.vendegvaro.hu/Palvolgyi-cseppkobarlang-Budapest

A Budai-hegység turisták által látogatható, festői szépségű barlangja. Levegője gyógyító hatású. Érdekességét különleges, elefántra, krokodilra emlékeztető cseppkőképződményei adják

Pálvölgyi-cseppkőbarlang
Tatai Öreg-tó
http://www.edukovizig.hu/tatai_oregto

Tata a Bécset és Budapestet összekötő M1 autópályától 3 km-re, Budapesttől 70 km-re fekszik. A város fő nevezetessége a 14. században épült Zsigmond vár, amely az Öreg-tó partján található. A tó vizisportokra is alkalmas halastó, szabadidő eltöltési lehetőségekkel, sétahajó járattal.

Tatai Öreg-tó
Cseszneki Vár
http://www.csesznekivar.hu/

Veszprém megyében, a Bakonyon keresztül, a Veszprémből Győrbe vezető országút mentén, festői környezetben, a Vár-hegy Kelet-Nyugati irányában húzódó, dachsteini mészkőszirtjének éles gerincén áll a még romos állapotában is páratlanul szép XIII. században épült gótikus Cseszneki Vár.

Cseszneki Vár
Hirdetések
Előző lap [1] 2 Következő lap
Oldal leírása
magyarorszag.wyw.hu: Magyarország katalógus. Magyar városok, látnivalók, falvak, települések, néprajz, népszokások, térkép, időjárás. Magyar nyelv, Magyarország megyéi, hegységek, megyeszékhelyek, közlekedés, Budapest.
Gyűjteményünkben 655 válogatott Magyarország témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 655 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 14984