Magyarország látnivalói > 2. oldal > Magyarország - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Magyarország látnivalói > 2. oldal > 29 weboldal. Kategória leírása:
Szponzorált linkek
Batthyány Örökmécses
http://www.budguide.eu/batthyany_orokmecses-budapest-hu

Az emlékmű leleplezésénél az utolsó élő 1848-as honvéd, Lebó István is jelen volt.

Batthyány Örökmécses
Esztergom-Kertváros
http://www.vasutallomasok.hu/allomas.php?az=eszk

Az állomás mögött terül el Esztergom kertvárosi negyede a házakkal, valamint itt található a képen látható, Székely Mihály emlékére állított repülős emlékmű. Budapest és Almásfüzitő felé balra, Esztergom felé jobbra indulnak a vonatok.

Esztergom-Kertváros
Mária Valéria híd, Esztergom
http://www.vendegvaro.hu/Maria-Valeria-hid-Esztergom

A Párkányba átvezető, 2001-ben EU-támogatással újjáépített Mária Valéria híd ötnyílású, vasszerkezetű híd. Az útlevél-ellenőrzés a híd Párkányhoz közelebbi részén folyik.

Mária Valéria híd, Esztergom
A tatai Kálvária-domb
http://www.bebte.hu/geologiai_turak/tatai_kalvaria_domb.htm

A Gerecse egyik legérdekesebb természeti értéke, a tatai Kálvária-domb, ahol védett szabadtéri geológiai múzeumot rendeztek be. Itt a földtörténeti középkorban, a mezozoikumban a felső triásztól a felső krétáig (kb. 200 – 67 millió év közötti időszak) terjedő csaknem teljes tengeri üledékes kőzetréteg-sort tártak fel a bányászat, majd később a szabadtéri geológiai parkká alakítás közben. Az itt talált vörös jura mészköveket csiszolva díszítőkőként alkalmazták régebben, főként ajtó és ablakkeretek, lábazatok, valamint belső burkolatok díszítésére. Innen ered a hegy korábbi elnevezése; Márvány-hegy.

A tatai Kálvária-domb
Angolkert - Tata
http://www.utazzitthon.hu/html/latnivalo.php?latnivalo_id=215

Az ország elsõ angol stílusú kertje az 1700-as évek végén létesült az Eszterházy család jóvoltából. A park szívében található a Cseke-tó, mely a horgászok paradicsoma.

Angolkert - Tata
Kinizsi vár
http://galeria.organic.hu/2002_09/nagyvazsony/

Nagyvázsony a róla elnevezett medence közepén, a Kab-hegy lábánál fekszik, a Tapolcát és Veszprémet összekötő út mentén. Tapolcától körülbelül 27, Veszprémtől 20 kilométerre található.

Kinizsi vár
Devecseri kastély és park
http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=1556

A mai kastély helyén a XV. században egy körülkerített kőháza volt az itt birtokos Csoron családnak. Ez a feltehetően földszintes kúria a Torna-patak ekkor erősen mocsaras, itt-ott kisebb tavakkal szaggatott árteréből kiemelkedő halomra épült.

Devecseri kastély és park
Gresham-palota
http://www.kihagy6atlan.hu/temak/epiteszeticsoda/greshampalotaanegyevszakosl ...

A Lánchíd pesti hídfőjével szemben álló Gresham Budapest egyik legismertebb háza.

Gresham-palota
Fertődi Esterházy-kastély
http://www.fertopart.hu/szabadido/fertod/latnivalok/kastely/102-fertodi_este ...

Az ország egyik leggazdagabb főúri családja, az Esterházyak 1720-66 között építtették ragyogó kastélyukat, a "magyar Versailles"-t. A több száz hektáros tájalakítással, kerttel és kerti építményekkel kialakított együttes építtetõje herceg Esterházy (Fényes) Miklós (1714-1790), az ország elsõ számú fõura, az Esterházy hercegi majorátus feje. 1720-ban Hg. Esterházy József irányításával kezdődött az Esterházy kastély építése.

Fertődi Esterházy-kastély
Wenckheim-palota
http://www.fszek.hu/?tPath=/konyvtaraink/kozponti_konyvtar/tortenet/wenckhei ...

A fővárosi könyvtár főépülete az egykori Wenckheim-palota. Építtetője Wenckheim Frigyes gróf (1842-1912), a múlt századvég ismert arisztokratája, 120 000 holdas nagybirtokos, országgyűlési képviselő. Feleségével, Wenckheim Krisztinával nagyszabású jótékonysági akciókat folytatott, jelentős építtető volt. Ókígyósi kastélyukat Ybl Miklós tervezte, pesti palotájuk építését pedig Meinig Artúrra, a főúri rezidenciák specialistájára bízták.

Wenckheim-palota
Kutyavár
http://www.erdcenter.hu/pub/ec/erd/muemlekek/kutyavar.html

A Balatoni útról a Kutyavári útra letérve találjuk Érd legrégebbi építészeti emlékének a Kutyavár nevű vadászkastélynak romjait. Első okleveles említése 1417-ből származik.

Kutyavár
Szent István völgyhíd
http://orszagjaro.b13.hu/index.php?f=7&s=2&blogid=7042&bm=184870

A Szent István völgyhídnak számos korábbi hivatalos elnevezése ismeretes. A nevek változatait szinte lehetetlen nyomon követni, mert ezeket vagy nem jegyezték le, vagy az ezekről szóló írásos dokumentumok mindmáig nem kerültek elő.

Szent István völgyhíd
A Sümegi Vár
http://www.sumegvar.hu/a-sumegi-var

A szabálytalan sokszög alaprajzú, észak-déli irányban hosszan elnyúló belsőtornyos vár tekintélyes maradványai a város felett emelkedő, körös-körül egyformán meredek lejtésű, de nem magas Várhegy tetején látható. A hegyoldalon szerpentinút vezet a vár nyugati oldalán álló külső kaputoronyhoz, amely a XV. században épülhetett.

A Sümegi Vár
Bakony és Balaton térség
http://bakony-balaton.hu/hu/

A Bakony-Balaton térség gazdag természeti, történelmi és kulturális örökséggel, illetve egyéb emlékezetes attrakciókkal várja minden évszakban a pihenésre, feltöltődésre és tartalmas kalandozásra vágyó embereket. Missziója, hogy autentikus élményekkel segítsen az embereknek megújulni - felfedezni és megélni az élet csodáit. A Bakony és Balaton Térség Turisztikai Szervezet összegyűjtötte Önnek a térség szállás és program lehetőségeit, látnivalóit és érdekességeit, hogy megkönnyítse a tájékozódást. Legyen szó gasztronómiai, kulturális vagy vízparti élményekről, weboldalunkon biztosan megtalálja az Önnek legmegfelelőbb kikapcsolódási formát.

Bakony és Balaton térség
Hirdetések
Előző lap 1 [2] Következő lap
Oldal leírása
magyarorszag.wyw.hu: Magyarország katalógus. Magyar városok, látnivalók, falvak, települések, néprajz, népszokások, térkép, időjárás. Magyar nyelv, Magyarország megyéi, hegységek, megyeszékhelyek, közlekedés, Budapest.
Gyűjteményünkben 655 válogatott Magyarország témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 655 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 14984